ΚΑΝΙΣ

βάλτε το στο σπίτι σας..

Τα κανίς ανήκουν σε μια από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες ράτσες σκυλιών. Λόγω πολύ υψηλού δείκτη ευφυΐας, λόγω χαρακτήρα αλλά και λόγω ποικιλίας μεγέθους, τα κανίς θεωρούνται ιδανικά κατοικίδια ακόμα και για διαμέρισμα.

Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι κανίς:
· τα μεγάλα (στάνταρτ)
· τα μεσαία (μινιατούρες)
· και τα μικρά (τόι).

Τα μεγάλα και τα μεσαία κανίς χρησιμοποιούνταν κυρίως στον 18ο και 19ο αιώνα για κυνήγι μάσα σε βάλτους, σε λίμνες και κυρίως μέσα σε άσχημες καιρικές συνθήκες. Το πυκνό τους τρίχωμα τα βοηθούσε να αντέχουν σε όλα αυτά. Πολλές φορές όμως ήταν και εμπόδιο μιας και πιάνονταν σε κλαδιά και φυτά. Η αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων, επέφερε το γνωστό κούρεμα σε σημεία του σώματος του κανίς. Έτσι, άφηναν συνήθως πλούσιο τρίχωμα στους πνεύμονες και στις κλειδώσεις και δυο μεγάλες φούντες πάνω από τα νεφρά για προστασία. Το … κομμωτικό αποτέλεσμα που βλέπουμε μας κάνει συχνά να μειδιούμε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κουρεύουμε έτσι ένα κανίς για λόγους πρακτικούς και παράδοσης. Έτσι λοιπόν, όταν αποφασίσει κάποιος να αποκτήσει ένα τέτοιο σκυλί, πρέπει να γνωρίζει ότι θέλει βούρτσισμα κάθε μέρα ή τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Είναι σκύλος που μαδάει αρκετά, αλλά οι νεκρές τρίχες μένουν συνήθως στο υπόλοιπο σκληρό του τρίχωμα.

Θέλει επίσης, μπάνιο κάθε 6-8 εβδομάδες απαραίτητα. Αν το κάνετε μπάνιο δίχως να το βουρτσίζετε, τότε οι νεκρές τρίχες σχηματίζουν κόμπους στο τρίχωμα που δεν βγαίνουν με τίποτα.

Το κανίς μπορεί άνετα να συγκατοικήσει με ένα άλλο κατοικίδιο αρκεί να του το μάθετε από μικρό. Είναι σκυλί τρυφερό, πιστό και πανέξυπνο, είναι ιδανικό για κάθε οικογένεια. Ακόμα και για ηλικιωμένα ή μοναχικά άτομα, τα κανίς είναι η τέλεια παρέα αλλά και προστάτες. Γαβγίζουν αδιάκοπα σε κάθε παράξενο θόρυβο σαν... συναγερμοί. Εκπαιδεύονται πολύ εύκολα όταν είναι κουτάβια. Παίζουν πολύ με τα παιδιά και είναι μια αστείρευτη πηγή γέλιου με τα σκαρφίσματα και τα καμώματά τους.


Προηγούμενη Σελίδα        Αρχική Σελίδα        Προηγούμενη Σελίδα
Advertised by Ati Advertising on www.idx.gr