Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι γάτες δεν χρειάζεται να μπανιαρίζονται. Λένε ότι οι γάτες γλύφουν το τρίχωμά τους και “αυτοκαθαρίζονται” αφού το σάλιο τους έχει ένα ειδικό ένζυμο, κάτι σαν καθαριστικό και ότι αυτό λειτουργεί αποτελεσματικά, διώχνοντας μακριά τα μικρόβια και την σκόνη.
Πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου πιστεύοντας αυτήν την παράδοση. Όπως οι περισσότεροι τυφλοί πιστοί, κατάφερνα να μην λαμβάνω υπ' όψιν όλους τους παράγοντες που διέψευδαν αυτόν τον μύθο.

Υπάρχει όμως μια μέρα που μια γυναίκα πρέπει να αντιμετωπίσει την αλήθεια. Είναι τότε που θα πρέπει να κοιτάξει στα μάτια το κοινωνικό αίσθημα και να αναφωνήσει: Αυτή η γάτα βρωμάει σαν χωματερή σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Όταν αυτή η μέρα φτάσει στο σπίτι σας, όπως έγινε και στο δικό μου, έχω μερικές συμβουλές να σας δώσω, τις οποίες θα πρέπει να υπολογίσετε όταν χρειαστεί να πάρετε υπό μάλης την αγαπητή σας γάτα και να κατευθυνθείτε προς το μπάνιο.

Μην δοκιμάσετε να την μπανιαρίσετε σε μια ανοιχτή περιοχή όπου θα χρειαστεί να την κυνηγήσετε για να την πιάσετε. Διαλέξτε ένα πολύ μικρό μπάνιο. Αν το λουτρό σας είναι μεγαλύτερο από ένα τετραγωνικό μέτρο, θα σας συμβούλευα να μπείτε μέσα στην μπανιέρα μαζί με την γάτα και να κλείσετε τα γυάλινα φύλλα , όπως θα πράττατε αν θέλατε να κάνετε ένα ντους. Μια απλή κουρτίνα δεν θα κρατήσει καθόλου. Πρέπει να γνωρίζετε ότι μια γάτα έχει νύχια και δεν θα διστάσει να αφαιρέσει όλο το δέρμα από το σώμα σας. Το πλεονέκτημά σας, εδώ, είναι ότι είσαστε αρκετά έξυπνοι για να ντυθείτε με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατευθείτε αποτελεσματικά. Συνιστώ μουσαμά από πάνω μέχρι κάτω, συνδυασμένο με μπότες λαστιχένιες, ένα ζευγάρι γάντια οικοδομής, ένα κράνος μοτοσικλέτας full-face και ένα μακρυμάνικο μπουφάν. Προετοιμαστείτε πλήρως εκ των προτέρων. Φτιάξτε την θερμοκρασία του νερού, από πριν, σιγουρευτείτε ότι το σαμπουάν του ζώου σας είναι μέσα στο γυάλινο κλουβί βεβαιωθείτε ότι η πετσέτα είναι προσβάσιμη, ακόμη κι όταν βρίσκεστε μέσα στο νερό, ξαπλωμένος με την πλάτη. Δεν υπάρχει χρόνος να βγείτε έξω και να πάρετε μια πετσέτα όταν μια γάτα θα προσπαθεί να ανοίξει μια τρύπα πάνω στο μπουφάν σας.

Χρησιμοποιήστε το στοιχείο της έκπληξης. Σηκώστε την γάτα απαλά, σαν να θέλατε απλά να την μεταφέρετε στο πιάτο του φαγητού της. Οι γάτες συνήθως δεν προσέχουν το παράξενο ντύσιμο. Έχουν ελάχιστο ή καθόλου ενδιαφέρον για την μόδα. Αν δείξει ενδιαφέρον για την αμφίεσή σας, απλά και ήρεμα εξηγείστε της ότι λαμβάνετε μέρος στην δοκιμή κάποιου προϊόντος που θα κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά. Μόλις βρεθείτε μέσα στο μπάνιο, η ταχύτητα είναι ένα ουσιώδες στοιχείο για την επιβίωσή σας. Με μια μοναδική και γρήγορη κίνηση, κλείστε την πόρτα του λουτρού, μπείτε στην μπανιέρα, τραβήξτε τα γυάλινα χωρίσματα, βυθίστε την γάτα στο νερό και απλώστε σαμπουάν πάνω της. Μια έξαλλη γάτα μπορεί να κάνει φιτίλια μια τριπλή νάιλον κουρτίνα μέσα σε ελάχιστο χρόνο, πριν προλάβετε να κάνετε απολύτως τίποτα. Έχετε μόλις ξεκινήσει τα πιο άγρια 45 δευτερόλεπτα της ζωής σας. Οι γάτες δεν έχουν χερούλια και χειρολαβές. Προσθέστε το γεγονός ότι η γάτα έχει τώρα σαπούνι στο τρίχωμά της και το πρόβλημα έχει αυξηθεί δραματικά. Μην περιμένετε να είστε ικανός να την κρατήσετε περισσότερο από δύο ή τρία δευτερόλεπτα κάθε φορά. Κάθε φορά που θα καταφέρνετε να την αρπάξετε, πρέπει να θυμάστε να της κάνετε ένα σύντομο τρίψιμο και να προσπαθείτε να της απλώνετε σαπούνι με την ταχύτητα του φωτός. Αυτή θα πετάγεται σαν ελατήριο θα σας ξεφεύγει και θα πέφτει μέσα στο νερό, όπου και θα ξεπλένεται.

Μετά από όλα αυτά, η γάτα πρέπει να στεγνώσει. Οι αρχάριοι πλύστες γάτας θεωρούν αυτό το κομμάτι σαν το πιο δύσκολο, επειδή οι άνθρωποι συνήθως είναι ξεσκισμένοι σε αυτό το σημείο και οι γάτες γίνονται σαφώς πιο αποφασιστικές. Στην πραγματικότητα, όμως, το στέγνωμα είναι εύκολη δουλειά, συγκρινόμενη με αυτά που έχετε περάσει μέχρι τώρα. Αυτό συμβαίνει επειδή μέχρι τώρα η γάτα έχει σχεδόν ενσωματωθεί με το δεξί σας πόδι. Με το άλλο πόδι, βγάζετε το πώμα της μπανιέρας και το νερό αρχίζει να φεύγει. Εκεί, πιάνετε την πετσέτα και περιμένετε λιγάκι. Μερικές φορές, ωστόσο, η γάτα αρχίζει και ανεβαίνει φτάνοντας μέχρι το κράνος σας. Αν συμβεί αυτό, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να την χαλαρώσετε και να την ενθαρρύνετε να γαντζωθεί πάνω στο δεξί σας πόδι. Μόλις όλο το νερό έχει στραγγίξει από την μπανιέρα, είναι πολύ απλό να φτάσετε την γαντζωμένη γάτα και να την στεγνώσετε.

Σε λίγες ημέρες η γάτα θα έχει ηρεμήσει αρκετά ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί από το πόδι σας. Συνήθως δεν θα βγάλει άχνα για τις επόμενες τρεις εβδομάδες και θα περάσει το μεγαλύτερο κομμάτι χρόνου, ξαπλωμένη με την πλάτη της πάνω σας.
Σίγουρα θα θεωρείτε ότι είναι πολύ θυμωμένη. Όμως δεν συμβαίνει αυτό. Σαν κανόνα, θεωρείστε το γεγονός ότι απλά σχεδιάζει τρόπους να καταστείλει τις άμυνές σας και να σας τραυματίσει θανάσιμα την επόμενη φορά που θα προσπαθήσετε να την πάτε στο μπάνιο.
Τουλάχιστον, όμως, τώρα μυρίζει πολύ καλύτερα.


Προηγούμενη Σελίδα        Αρχική Σελίδα        Προηγούμενη Σελίδα
Advertised by Ati Advertising on www.idx.gr